Teamcoaching

Een teamcoach zet je in als je team vast loopt in communicatie of samenwerking. Vaak wordt een teamcoach ingezet als er conflicten zijn die te groot zijn geworden, zo groot dat het niet meer lukt om hierover als team een gesprek te voeren. Er zijn verwijten naar elkaar, vergaderingen zijn gespannen en er wordt veel geroddeld in kleine groepjes. Gelijkgestemde mensen zoeken elkaar op en versterken elkaar. Dit is heel natuurlijk gedrag, het zorgt namelijk voor veiligheid en erkenning van je standpunt. Echter, als het niet lukt om de irritaties als team openlijk te bespreken, gaan ze onder de tafel etteren. Als de conflicten in de weg gaan zitten van effectiviteit van het team of de gezondheid van teamleden, is het aan te raden om een teamcoach in te schakelen.

Een teamcoach helpt teams om op een constructieve manier met elkaar in gesprek te komen. Vaak is de veiligheid in het team laag en zijn de gesprekken te spannend of te moeilijk om samen aan te gaan. Een teamcoach helpt mensen zich uit te spreken en naar elkaar te luisteren. Hij of zij zal het team bewust maken van negatieve interactiepatronen door ze te benoemen.

Een mooie metafoor bij teamcoaching is de ijsberg. Onder de waterlijn zwemmen vissen: kleine irritaties. Als deze vissen niet op tijd “boven water worden gehaald”, groeien ze. Het worden grote vissen, en als het echt uit de hand loopt: haaien. Haaien zijn heel spannend om boven water te halen. Een teamcoach die teamconflicten helpt oplossen, zorgt voor een veilige omgeving, waardoor teamleden zich in de groep durven uit te spreken over deze vissen en haaien. Hierdoor worden de irritaties bespreekbaar gemaakt en daarmee opgelost. Een teamcoach haalt de vissen en haaien dus niet zelf naar boven, maar laat als het ware de waterlijn zakken zodat ze langzaam zichtbaar worden.

Naast teamcoaching om conflicten te neutraliseren, kan een teamcoach ook helpen om een team effectiever te maken. Je hoeft immers niet ziek te zijn, om beter te worden. In dat geval zal een teamcoach naar de effectiviteit van het hele team kijken, en waar nodig interventies verrichten om het team verder te helpen.

Teams zijn gebaad bij een bepaalde mate van diversiteit. Verschillende karakters en talenten vullen elkaar aan waardoor synergie kan ontstaan. Maar diversiteit maakt samenwerken ook moeilijk. De een wil graag een praatje maken, de ander snel aan de slag. De een is voorzichtig en vriendelijk, de ander recht door zee. Botsende karakters en onderliggende behoeftes zorgen voor frictie.